Kysymyksiä ja vastauksiaTähän olemme koonneet muutamia kysymyksiä ja vastauksia, jotka koskevat Gavisconia ja närästystä.
1. Voinko käyttää Gavisconia, jos olen yliherkkä sitruuna-aromille?Gavisconia ei suositella henkilöille, jotka ovat allergisia sitruunalle. 2. Kuinka usein voin ottaa Gavisconia?Gavisconia saa käyttää enintään kahdeksan viikkoa. Jos oireet eivät parane kahdeksassa viikossa, ota yhteyttä lääkäriin muiden sairauksien poissulkemiseksi. 3. Kuinka usein voin ottaa Gavisconia?Voit ottaa Gavisconia jokaisen pääaterian jälkeen 30 minuutin kuluttua ruokailusta ja ennen nukkumaanmenoa illalla. Jos happamia röyhtäisyjä tai närästystä esiintyy välipalojen jälkeen, voit ottaa Gavisconia myös näiden aterioiden jälkeen. 4. Mitä tapahtuu, jos syön tai juon otettuani Gavisconia?Gaviscon muodostaa suojakerroksen mahansisällön päälle ja estää näin röyhtäisyt ja närästyksen. Jos Gavisconin ottamisen jälkeen syödään, ruoka jää suojakerroksen päälle ja liuottaa sen. Näin teho lakkaa, ja ongelma voi palata. Myös juominen voi vaikuttaa Gavisconin tehoon. Vettä voi kuitenkin juoda pieniä määriä ongelmitta. 5. Kuinka kauan Gavisconin vaikutus kestää?Suojaava kerros kestää kahdesta neljään tuntia. 6. Miksi aterian jälkeen on odotettava 30 minuuttia?Syitä on useita. Ensinnäkin kaiken ruoan on laskeuduttava mahalaukkuun, jotta suojakerros muodostuu koko mahansisällön päälle. Toiseksi tarvitaan hapan ympäristö eli matala pH-arvo, jotta Gaviscon muodostaa geelikerroksen. Syödessä mahalaukun yläosan pH-arvo nousee, ja samalla alkaa mahahappojen tuotanto pH-arvon laskemiseksi. Puolen tunnin kuluttua mahassa vallitsee taas hapan ympäristö. 7. Onko Gavisconissa sokeria?Ei, Gaviscon ei sisällä tavallista sokeria, ainoastaan makeutusaineena käytettyä sakkariininatriumia. 8. Entäpä Gavisconin ja mahahappojen tuotantoa vähentävien lääkevalmisteiden, ns. protonipumpun estäjien, yhdistelmä?Jos mahahapot vähenevät, mahalaukun pH-arvo voi nousta. Tämä vaikuttaa Gavisconin kykyyn muodostaa mahalaukkuun geelikerros. |
|